Bruker Inkjet utskrift å bygge intelligente fleksibel Hybrid kretser

- Mar 27, 2017 -

Forskere fra Universitetet i Barcelona har utviklet en bonding teknikk for å bygge intelligente fleksibel hybrid kretser med en blekkskriver med silver nanopartikler blekk.

Behovet for en rask ennå pålitelig og billig prosess for å utvikle kretser som reduserer miljøkonsekvensene av standard metallbearbeiding prosesser var grunnlaget for utviklingen av bonding teknikk. Forskere valgte nanopartikler sølv for blekket fordi det er vidt tilgjengelig og lett å reprodusere i stabil blekket. Mens sølv selv er ikke billig, hvor brukes i prosessen var lav nok til å holde kostnadene av teknikken ned, forskere si.

Målet med prosjektet var å bruke det samme utstyret samtidig forbedre ytelsen til standard silikonbaserte produksjon med inkjet utskrift for kretsene og liming av sjetongene. andquot; Vi utviklet flere elektronikk kretser med inkjet utskrift, og mange ganger vi måtte sette en overflaten montert enhet (SMD) chip for å nå målene,"sier Javier Arres, medlem av forskerteamet ved Universitetet i Barcelona. "Vår tilnærming var å bruke samme maskin for binding som ble brukt for kretskort."

Hvordan de gjorde det

I binding teknikken, ble sølv blekkdråper avsatt nær det overlappende området mellom SMD enheten pads og trykt nederst ledende banene. Blekket deretter strømmet gjennom grensesnittet av capillarity. Denne arbeidet like en svamp som små porer absorberte væsken tillater væske utarbeides fra en overflate.

Sølv hydrogenion (AgNP) trykkfarge har en høy elektrisk ledningsevne etter termisk prosessen ved meget lave temperaturer, og forskerne kunne danne en høy elektrisk ledende samtrafikk under prosessen. Forskerne kunne skape en intelligent fleksibel hybrid krets på papir hvor ulike SMDs der sammen med AgNP blekk.

Utvikling kan få konsekvenser for fremtidige anvendelser. "Vi tror at vårt arbeid vil forbedre eksisterende RF [radio frequency] kodene, øke og fremme smart emballasje, forbedre bærbar elektronikk, fleksibel elektronikk, papir elektronikk... resultatene gjør oss tror at alt er mulig," sier Arrese.


Et par:Katalytisk Glass Gjør Metal Recycling Easy Neste:Studentene presentere sine Science ferdigheter