Bruke Ink Med Silver Nanopartikler Tilbyr mulighet for New stive og fleksible Hybrid Circuitry

- Mar 20, 2017 -

Dag i elektronikk er det to hovedtilnærminger til bygge kretser: den stive ett (silisium kretser) og den nye, mer tiltalende, fleksibel en basert på papir og polymere substrater som kan kombineres med 3-D utskrift. Til dags dato, blir flis som brukes for å oppnå en pålitelig og høy elektrisk ytelse som trengs for sofistikerte spesialiserte funksjoner. Men for høyere kompleksitet systemer som datamaskiner eller mobiltelefoner, chips må limes sammen. Et team av spanske forskere ved University of Barcelona har demonstrert en ny bonding teknikk for slike brikker, kalt SMD eller overflatemonterte enheter, som bruker en blekkskriver med blekk som inneholder sølv nanopartikler.Teknikken, beskrev denne uken i Journal of Applied Physics, fra AIP Publishing, ble utviklet som svar på den industrielle nødvendighet for en rask, pålitelig og enkel produksjonsprosessen, og med tanke på å redusere miljøpåvirkningen av standard fabrikasjon prosesser. Nanopartikler av sølv for inkjet blekk ble valgt på grunn av deres industrielle tilgjengelighet. Silver er lett gjengitt som nanopartikler i en stabil blekk som lett kan sintret. Selv om sølv er ikke billig, den am ount brukte var så få at kostnadene ble holdt lav.

Utfordringen for forskerne var å "gjøre alt med det samme utstyret," ifølge Javier Arrese, et medlem av forskerteamet, forbedre eller bekrefter ytelsen til standard produksjon ved hjelp av blekkutskrifter teknologi for kretsene og bonding sjetongene.

"Vi utviklet flere elektroniske kretser med blekkutskrifter, og mange ganger måtte vi sette inn et SMD chip for å nå målene," sa Arrese. "Vår tilnærming var å bruke den samme maskin for liming som ble brukt for den trykte krets."

Den største utfordringen var å oppnå høy elektrisk kontakt verdier for alle SMD størrelse familier. For å gjøre dette, teamet foreslått å bruke sølv blekk, trykt av blekkskrivere som montering / lodding løsning. Sølvblekkdråper ble avsatt nær det overlappende området mellom enheten pads SMD og de trykte bunn ledende baner, med blekket flyter gjennom grensesnittet ved capillarity. Dette fenomenet fungerer omtrent som en svamp: De små hulrom av spon ge struktur absorberer væske, slik at en væske til å bli trukket opp fra en overflate i svampen. I dette tilfelle virker den tynne grensesnitt som de små hulrom i svampen.

Ved å utnytte overflate energier eksisterende på nanonivå, sikrer sølv nanopartikkel (AgNP) blekk høy elektrisk ledningsevne etter termisk prosess ved svært lave temperaturer, og dermed en høy elektrisk ledende samtrafikk kan oppnås. Ved hjelp av denne foreslåtte metoden, ble en intelligent fleksibel hybrid krets demonstrert på papir, der ulike SMDS ble satt sammen av AgNP blekk, noe som viser metodens pålitelighet og gjennomførbarhet.

"Det var mange overraskelser i vår forskning. En av dem var hvor godt limt SMD chipsen til tidligere blekkskrivere trykte kretser ved hjelp av vår nye metoden sammenlignet med dagens standard teknologi" Arrese sa.

Programmene og implikasjonene av dette arbeidet kan være vidtrekkende.

"Vi tror at vårt arbeid vil forbedre eksisterende RF [radiofrekvens] Tags, boost og fremme smart emballasje, forbedre bærbar elektronikk, fleksibel elektronikk, papir elektronikk ... våre resultater gjør oss til å tro at alt er mulig," Arrese sa.


Et par:Samarbeid om Printed Electronics forskning og anvendelse Neste:Printed Electronics Markedsanalyse Av Material (Ink og underlag), By Technology (Inkjet, Screen, dyptrykk, og Flexographic), etter enhet (Display, Photovoltaic, Lighting, RFID, og andre), etter region og Segment Prognoser, 2014-2025