Sølvnitrat fysiske og kjemiske egenskaper

- Oct 13, 2017 -

Sølvnitrat er en fargeløs krystall som er løselig i vann. Ren salpetersyre er stabil i lys, men dens vandig løsning og faste stoffer er ofte lagret i brun reagenser på grunn av renhet. Brukes for fotografiske emulsjon, forsølvet, speil, utskrift, medisin, hårfarge, klor ion, bromide ion og iodide, etc., også brukt i elektronisk industri.

Fysiske og kjemiske egenskaper

Fysiske egenskaper

Fargeløs og gjennomsiktig skrå krystall lamellær krystall, løselig i vann og ammoniakk, løselig i Eter og glyserin, delvis oppløselig i vannfri etanol, nesten uløselig i konsentrert salpetersyre. Sin vandig løsning er svakt surt. Sølvnitrat løsningen er svært oksidert og virker etsende fordi den inneholder en stor mengde sølv ioner. Den brukes i medisinsk behandling av korning vev av hyperplasia og fortynne løsningen brukes for soppdreper av øyeinfeksjon. Etter smelter er lys gul væske fremdeles hvit etter herding.

Kjemiske egenskaper

Sølvnitrat er svart med organisk materiale og delt opp i sølv. Ren salpetersyre er stabil i lys, men dens vandig løsning og faste stoffer er ofte lagret i brun reagenser på grunn av renhet. Sølvnitrat nedbrutt i silver når det varmes til 440 ℃, nitrogen, oksygen og nitrogendioksid. Den vandig løsning og etanol løsning har en nøytral reaksjon på litmus, med en pH rundt 6. Kokepunktet for 444 ℃ (nedbryting). Det er oksiderende. I nærvær av organisk materiale, kan du se lys grå eller sort. Sølvnitrat kan reagere med en rekke reagenser i reaksjon eller koordinering reaksjon (se koordinering sammensatte). For eksempel med hydrogensulfid reaksjon, er svart sulfide Ag2S nedbør dannet. Med kalium chromate, ble rød og brun chromate Ag2CrO4 nedbør dannet. Med reaksjonen av disodium hydrogen fosfat, ble gule Ag3PO4 nedbør dannet. Halogenerte sølv AgX nedbør er dannet med halogen ion reaksjonen. Det kan også fungere med lut til svart oksid Ag2O nedbør. Den hvite oksalat Ag2C2O4 nedbør ble dannet med handlingen av oksalat ion. Sølvnitrat kan reagere med NH3, CN og SCN å danne forskjellige koordinering molekyler.

Rolle formål

Analytisk kjemi ble brukt til å utløse klorid ion, og benchmark nitrat ble brukt til å kalibrere natriumklorid løsningen. Uorganiske industrien til å gjøre andre sølv salter. Elektronisk industri brukes til å lage ledende lim, nye gass rensing agent, A8x molekylær sil, forsølvet uniform og elektriske arbeidshansker, etc. Lys-sensitive industrien brukes til å lage fotosensitive materialer som film, røntgen og fotografisk film. Plating industrien brukes i sølv plating av elektroniske komponenter og andre kunsthåndverk, samt en stor mengde sølvbelagt materialet som brukes i speil og isolerende flasker. Batteriet industrien brukes til å produsere silver-sink batterier. Medisin brukes som soppdreper, etsende agent. Daglig kjemisk industri brukes til å farge håret og så videre. Analytisk kjemi brukes til å bestemme klor, brom, jod cyanid og thiocyanate. [3]

Den brukes etter ikke-cyanid sølv plating, som svovelsyre plating sølv, saltsyre plating sølv, aminodisulfonate, sulfonyl Salisylsyre plating sølv, etc. Det er sølv ion. Innholdet i Sølvnitrat har noen innflytelse på ledningsevne, dispersibility og nedbør hastigheten sølvbelagt væske. Vanlig dosering er 25-50 finans

Ammoniakk løsning av Sølvnitrat kan reduseres av organisk redusering aldehyd og sukker. Så er det en reagens som kontrollerer om aldehyd og sukker. Det er også brukt for fastsettelse av klorid ion, katalysator for fastsettelse av mangan, electroplating, fotografering og porselen fargelegging.

Faren som

Sølvnitrat er en kraftig oksiderende, etsende og miljømessige forurensende. Blande med noen organisk materiale eller svovel eller fosfor, og effekten kan være brent og eksplosive; Sølvnitrat er etsende. Når huden er i en sølv nitrat-løsning, vises svarte flekker, takket være svart protein sølv. Sølvnitrat er giftig, ld50mg/kg og dødelige beløp er ca 10 gram.


Et par:Sølvnitrat kan reagere med Alkali Neste:Uorganiske sammensatte programutvikling