Sølvnitrat fungerende bruk

- Sep 01, 2017-

Sølvnitrat er en fargeløs krystall, løselig i vann. Pure sølv nitrat er stabile til lys, men på grunn av mangel på renhet av produktet, sin vandig løsning og faste stoffer er ofte holdt i brun reagensflaskene. For fotografiske emulsjon, sølv, speil, utskrift, medisin, farging hår, test klorid, bromide og iodide, etc., også brukt i elektronikkbransjen.

Fysiske egenskaper

Fargeløs gjennomsiktig orthorhombic lamellær krystall, løselig i vann og ammoniakk, løselig i Eter og glyserol, delvis oppløselig i etanol, nesten uløselig i konsentrert salpetersyre. Vandig løsningen var svakt surt. Sølvnitrat løsningen inneholder mye sølv ioner, så oksidasjon er sterk, og en viss etsende, medisinsk for spredning av korning vev, fortynne løsning for øye infeksjoner soppdreper. Etter smeltet for lys gul væske, etter herding er fremdeles hvit.

Kjemiske egenskaper

Sølvnitrat ved organisk materiale grå svart, nedbryting av sølv. Pure sølv nitrat er stabile til lys, men på grunn av mangel på renhet av produktet, sin vandig løsning og faste stoffer er ofte holdt i brun reagensflaskene. Sølvnitrat varmes 440 ° c oppløse i sølv, nitrogen, oksygen og nitrogendioksid. Vandig løsningen og etanol løsningen var nøytrale til litmus pH var ca 6. Kokepunktet 444 ° c (nedbryting). Det er oksidering. I nærvær av organisk materiale, kan du se lyset blir grå eller gråaktig svart. Sølvnitrat reagerer med en rekke reagensene nedbør eller koordinering (se koordinering forbindelser). For eksempel med hydrogensulfid reaksjon dannelse av svart sølv sulfide Ag2S nedbør; med kalium chromate reaksjon dannelse av rødaktig brun sølv chromate Ag2CrO4 nedbør; med disodium hydrogen fosfat reaksjon dannelse av gule sølv fosfat Ag3PO4 nedbør; For å danne en metallhalid utløse AgX. Men også med rollen alkaliske, dannelsen av brune svarte sølv oksid Ag2O nedbør; av oksalat hvite ioner til sølv oksalat Ag2C2O4 nedbør. Sølvnitrat kan reagere med NH3, CN-, SCN - og så videre til ulike koordinering molekyler.

Fungerende bruk

Analytisk kjemi for nedbør av kloridioner, arbeider referansen Sølvnitrat for kalibrering av natriumklorid. Uorganiske industri for produksjon av andre sølv salter. Elektronikkindustrien brukes i produksjon av ledende lim, nye gass renseanlegg, A8x molekylær sikter, forsølvet og hansker hansker. Fotografiske industrien for fremstilling av fotografiske filmen, x-ray film og fotografisk film og annet fotografisk materiale. Electroplating industrien brukes for sølv plating av elektroniske komponenter og andre kunsthåndverk, og brukes også som sølvbelagt materiale for speil og thermoses. Batteriet industrien brukes til å produsere silver-sink batterier. Medisin som brukes som en soppdreper, korrosjon agent. Japansk kjemiske industri for farging hår og så videre. Analytisk kjemi brukes til å bestemme klor, brom, jod cyanid og thiocyanate.

For ikke-cyanid sølv, som sølv tiosulfat sølv plating, sølv klorid plating, sølv imino disulfide sølv plating, sulfosalicylic syre sølv plating og andre viktigste salt. Er sølv ioner. Sølvnitrat innhold på sølv plating løsning ledningsevne, spredning og nedbør rate har en viss innvirkning. Den generelle dosen er 25-50 finans

Vandig løsning av Sølvnitrat kan reduseres av organisk reductant aldehyder og sukker. Så er det reagens teste aldehyder og sukker. Også brukes til å bestemme klorid ion, bestemmelse av mangan katalysator, electroplating, fotografi, porselen fargelegging.


Et par:Sølvnitrat spre og utløse Neste:Sølvnitrat kjemisk analyse