Silver nanowire Skin Føler for måling av hydration nivå

- Mar 06, 2017 -

Ag-nanowire-patch.jpg

Idrettsutøvere, soldater, gruvearbeidere, og mange andre kan lider av dehydrering, potensielt setter dem i livsfare. Overvåking hydration nivåer i kroppen ute i felten er fortsatt en utfordring, men forskere ved North Carolina State University har kommet opp med en teknologi som kan vise seg å være en konsekvent måte å måle fuktighet.

North Carolina State lag bygget en trådløs hud sensor, som kan festes på brystet eller håndleddet, og som bruker særskilte elektroder med sølvnanotråder for å plukke opp små forskjeller i hudens ledningsevne som mengden av vann innhold endres.

ag-sensor.jpg

For å gjøre en tett kontakt med huden, er elektrodene laget av et fleksibelt polymer. Gjør det ledende, mens du holder elektrodene elastisk, er sølv nanotråder innebygd i hele polymer.

Sensoren har så langt blitt testet på hud modeller med ulike hydration nivå, og sensoren nøyaktig målt dem. Teamet selv endret luftfuktighet i luften og sensoren vært upåvirket av det.

Det finnes allerede et par prototyper av enheten, hver med trådløs Bluetooth-tilkobling for enkelt å lese sensorens utgang på en nærliggende smarttelefon.


Et par:Enkelt etsning teknikk for å skape venstrehendte og høyrehendte nanostrukturer Neste:Clariant lanserer Nano Silver ledende blekk