Sølv hydrogenion cytotoksisitet mekanisme

- Nov 01, 2017 -

Silver nanopartikler se partikler bestående av sølv atomer og deres partikkelstørrelse er vanligvis i området fra 1 til 100 nm. Antimon egenskaper for hoveddelen av sølv materialoverflaten er godt kjent og mekanismen er at sølv atomer på overflaten av materialet kan oksideres sakte av oksygen i miljøet å løslate gratis sølv ioner (Ag +), som passerer gjennom wa LLS av bakterier Mercapto bindingen, blokkerer åndedretts kjeden av bakterier, og til slutt drepe bakterier festet til overflaten av materialet. For sølv bulkvarer er oksidasjonsprosessen svært treg, antall og antall sølv ioner utgitt er også svært lav.

Som med bulk sølv materialet, er sølv nano-overflaten oksidert for å løslate gratis sølv ioner. Men på grunn av liten størrelse effekt og overflate effekten av nanopartikler, som partikkel størrelse reduseres, øker antall overflaten atomer av sølv nanometer antall atomer raskt, som resulterer i en betydelig økning i hastigheten på utgivelsen av sølv ioner; på samme tid, på grunn av stort antall partikler på overflaten av sølv ioner og partikkel størrelsen er mindre enn viruset, sølv nano kan gjennom sin overflaten sølv ion par cellemembranen forårsaket av direkte skade og i en rekke celler , forårsaker apoptose eller nekrose. Over egenskapene er bakteriedrepende effekten av silver nanopartikler betydelig høyere enn sølv ioner. Men samtidig, silver nanopartikler inn cellene og forbli i dem, som resulterer i lokale høy konsentrasjon av sølv ion distribusjon, forårsaker klar giftighet og skade på celler, vev og organer.

Silver nanopartikler cytotoksiske virkningsmekanismer inkluderer hovedsakelig følgende aspekter

(1) både sølv nanometer seg selv og sin overflaten sølv ioner kan fungere på membran proteiner membran membran, aktivering av signal signaltransduksjon veien, hemming av celle spredning.

(2) gjennom partikkel overflaten av den høye konsentrasjonen av sølv ioner på cellemembranen oksidasjon skyldes endringer i cellemembranen permeabilitet, fører til kalsium tilstrømningen og overbelastning, forårsaker oksidativt stress og endringer i mitokondrie membran;

(3) silver nanopartikler distribuert i cytoplasma forårsake lokale høy konsentrasjon av sølv ioner utgitt av rollen mitokondrier skyldes skade funksjonen åndedretts kjeden, som resulterer i ROS produksjon, forårsaker oksidativt stress og ATP syntese lidelser, fører til DNA skade.

(4) cytoplasmatiske silver nanopartikler føre celle syklus arrestasjon, forårsaker apoptose.

(5) en nano-opptak av protein molekyler forårsaket av en rekke strukturelle endringer i protein, for eksempel hemming av hjernen og muskel celler i kreatin kinase aktiviteten.

(6) grunn til cytoplasma av sølv nano-vedvarende utgivelsen av sølv ioner, kan noe som resulterer i DNA skade forårsaket av det ikke helt repareres.

En rekke studier har bekreftet at sølv kan føre til en betydelig økning i nivået av sølv i ulike organer og vev og akkumuleres i flere måneder, uansett eksponering veier; der det er akkumuleres mest leveren og milten, etterfulgt av nyre resulterer i betydelig leveren, nefrotoksisitet og immunotoxicity. Andre, silver nanopartikler kan omfatte en rekke biologiske barrierer, inkludert blod hjernen, blod testikkel, morkaken, tarmen, etc., som resulterer i klart sentralnervesystemet toksisitet, reproduktive system giftighet og negative endringer.

Må derfor å forstå den sølv nano-cytotoksisitet og dets klinisk anvendelse av nødvendighet, sikkerheten og effektiviteten, tar i betraktning av programmet sølv nano-ingredienser forskning og utvikling av medisinske forsyninger, full redegjørelse for konsekvensene av produkter for folkehelsen.


Et par:Silver Nanoparticle Dynamic prosessen Neste:Uorganiske sammensatte er de samme