MIT Forskere utvikle utskrift prosessen For elektroniske merkelapper

- Jan 20, 2017-

Tenk å kunne lese elektroniske sanntidsdata på en etikett. For eksempel, kan din barista skrive ut en etikett slik du ville vite nøyaktig hvor varmt kaffe er som tiden går. Elektroniske etiketter kan vise seg nyttig i en rekke programmer. Denne teknologien kan også gjøre utskrift elektronisk overflater for et bredt spekter av funksjoner mulig.

Forskere ved Massachusetts Institute of Technology utviklet en utskrift prosess for transistorer som kan gjøre elektroniske merkelapper og lignende overflater en billig virkelighet.

– Det er stort behov for utskrift av elektroniske enheter som er svært billig, men gi enkle beregninger og interaktive funksjoner, sier A. John Hart, Mitsui karriereutvikling førsteamanuensis i moderne teknologi og ingeniørvitenskap ved MIT.

"Vår nye utskriftsprosessen er en teknologi for høy ytelse, fullt trykte elektronikk, inkludert transistorer, optisk funksjonelle overflater og allestedsnærværende sensorer som gjør."

Utskrift elektronikk er ikke et nytt konsept. Blekkskrivere og gummi stempling teknikker har blitt brukt med dårlige resultater. Ifølge forskernes papir publisert nylig i journalenVitenskap fremskritt, teknikker er vanskelig å kontrollere på små skjell og produsere kaffe ringemønstre i hvilken blekk søl over kantlinjene. Ujevn utskrifter kan også føre til ufullstendig kretser.

Teknikken kartlagt iVitenskap fremskrittinnebærer utformingen av nanoporous frimerker-en slags stempel som er spongier enn gummi og på størrelse med en fingernegl pinky. Disse stemplene har mønstre som er mindre enn bredden på et menneskelig hår.

Porøsitet av disse stemplene lar en løsning av nanopartikler, en slags blekk, å flyte jevnt gjennom stempel og på ønsket overflaten. Dette gir en høyere oppløsning enn stempel utskrift.

Karbonnanorør brukes for preg. Dette er sterk, mikroskopiske ark av karbonatomer ordnet i sylindere.

"Det er noe serendipitous at løsningen på utskrift med høy oppløsning av elektronikk utnytter vår bakgrunn i å gjøre Karbonnanorør i mange år," sier Hart.

«Skogene i Karbonnanorør kan overføre blekk på en overflate som massive antall lille pennen pigger.»

For å gjøre frimerker, utviklet forskerne brukte teknikker for å vokse Karbonnanorør på silisium underlag i ulike mønstre, inkludert honeycombs og blomst figurer. Disse nanorør ble belagt med en tynn polymer å sikre håndskriften ville trenge nanotube strukturer og at nanorør ikke ville krympe når håndskriften ble stemplet. De deretter fylt stempel med en liten mengde elektronisk blekk består av nanopartikler som sølv, sink oksid eller semiconductor kvante prikker.

Den kritiske komponenten utskrift mønstrene presis og høy oppløsning er i trykk brukes stempel blekk. Dette presis presset ble bestemt av en modell å forutsi hvor mye makt nødvendig å stemple et jevnt lag av blekk på et substrat. En utskrift maskin laget av en motorisert roller ble bygget for prosessen. Forskerne fast hvert stempel på en plattform som er knyttet til våren, og de brukte dette til å kontrollere styrken til trykker stempelet mot underlaget.

"Det vil være en kontinuerlig prosessindustri, hvor ville du ha et stempel, og en roller som du ville ha et substrat som skal skrives ut, som en spole av plastfolie eller spesialiserte papir for elektronikk," sier Hart. "Vi fant, begrenset av motoren vi brukte i utskriftssystemet, vi kan skrive på 200 millimeter per sekund, kontinuerlig, som allerede er konkurransedyktig med priser i industrielle utskrift teknologier. Dette, kombinert med en tidoblet forbedring i utskriftsoppløsning som vi viste, er oppmuntrende."


Et par:Ny Hybrid blekk tillatelse trykt, fleksibel elektronikk uten sintring Neste:Digital utskrift-klar ledende håndskrift mål fullskala produksjon