Electrocrystallization: Gjennombrudd i Gold Nanopartikkel Forskning

- Apr 07, 2017-

170321100332_1_540x360.jpg

Et forskerteam ledet av professor Flavio Maran ved Universitetet i Padova (Italia) og Academy Professor Kari Rissanen ved Universitetet i Jyväskylä (Finland) har publisert i Journal of the American Chemical Society en forskningsstudie som viser hvordan det er mulig å få meget høy kvalitet ble det dannet krystaller av gull nanopartikler.

"Forskningen på gull nanopartikler er et felt av både grunnleggende og anvendt betydning", forklarer Academy Professor Kari Rissanen ved Institutt for kjemi ved Universitetet i Jyväskylä. Røntgenkrystallografi er den mest effektive metode for molekylær-strukturbestemmelse av disse nanosystemer, men oppnå god kvalitet på enkeltkrystaller som er egnet for nøyaktig røntgenanalyse har vært en flaskehals i denne krevende forskning. Dette problemet har nå vært vellykket adressert takket være en elektro strategi kalt electrocrystallization.

Røntgen enkelt krystall sjonsanalyse av gull nanoclusters - strukturer bestående av en kjerne dannet av en rekke gull atomer tildekket og beskyttet av et lag av molekyler - har den iboende begrensning at god kvalitet enkeltkrystaller er meget vanskelig å oppnå. Laget har utviklet en elektrokjemisk metode som tillater vekst av høy renhet krystaller i store mengder og meget høy krystallografisk kvalitet. Ved å tillate en meget liten strøm til å flyte mellom to elektroder, kan tett skog av millimeter lange enkeltkrystaller kan dannes direkte på elektrodeoverflaten.

"Gjennombruddet natur denne electrocrystallization metoden", fortsetter Professor Maran, "ble satt i praksis ved hjelp av enkeltkrystall røntgenkrystallografisk bestemmelse av strukturer av fire forskjellige nanoclusters som hver er dannet av 25 gull atomer. Ikke bare disse vellykkede resultater bekreftet effektiviteten av den elektrokjemiske teknikk, men også ført til den oppdagelse at en av disse klyngene krystalliserer ved dannelse av nåler som består i parallelle kjeder av sammenhengende gull nanoclusters, på samme måte som en flerleder kjede laget av gull "perler" av bare en milliard av en måler ."


Et par:Sølvnitratkemisk analyse Neste:Katalytisk Glass Gjør Metal Recycling Easy