Katalytisk Glass Gjør Metal Recycling Easy

- Apr 06, 2017 -

Kolber med innebygde nanopartikler tillater kjemikere enkelt bruke verdifulle katalysatorer

Lab glass med innebygd palladium nanopartikler   gjør gjenvinning og gjenbruk av verdifulle metallkatalysatorer enklere enn noen gang før.

Metaller som platina eller gull kan katalysere en mengde kjemiske reaksjoner, men de er kostbare, og det er derfor kjemikere gjenbruk og resirkulere dem. Vanligvis må den faste katalysatoren som skal separeres ved filtrering og renses etter en reaksjon, noe som kan bety noen er tapt og utvinning kan være spesielt vanskelig om noen av reaksjonsproduktene er fast for.

114875_shutterstock_522023443.png


  Xiang Fei   fra National University of Singapore, og kolleger har belagt kolber med palladium nanopartikler, noe som betyr at kjemikere kan ganske enkelt tom og skylle reaksjonskaret, og deretter bruke dem til å katalysere den neste reaksjon.

Som metall nanopartikler ikke kleber seg til glass, Feis lag er dekket av glasset med en mikro teppe laget av silikon nanofilaments, og de er belagt dem med en klebrig proteintilsvarende den som blåskjell brukes til å feste seg til overflater. Det belagte-kolben fortsatt katalyserte reaksjoner effektivt etter som brukes 20 ganger, mens en kommersiell katalysator effektivitet synker betydelig etter at det har blitt resirkulert bare en gang.

Fei team så ingen reduksjon i den katalytiske kolbe effektivitet når de brukes til å produsere flere gram produkt, men det er ikke klart ennå om metoden ville fungere i industrielle-sized reaktorer.

Et par:Electrocrystallization: Gjennombrudd i Gold Nanopartikkel Forskning Neste:Bruker Inkjet utskrift å bygge intelligente fleksibel Hybrid kretser