Flytende metall nano utskrift satt til å revolusjonere elektronikk

- Mar 17, 2017-

AB.png En ny teknikk med flytende metaller for å lage integrerte kretser som er like atomer tykk kan føre til det neste store forhånd for elektronikk.


Prosessen åpner for produksjon av store skiver rundt 1,5 nanometer i dybden (et ark, til sammenligning er 100,000nm tykk).


Andre teknikker har vist seg upålitelige når det gjelder kvalitet, vanskelig å skalere opp og fungerer kun ved svært høye temperaturer - 550 grader eller mer.


Distinguished Professor Kourosh Kalantar-Zadeh, fra RMIT 's School of Engineering, ledet prosjektet, som også inkluderte kolleger fra RMIT og forskere fra CSIRO , Monash University, North Carolina State University og University of California . Han sa elektronikkindustrien hadde truffet en barriere. .. "Den grunnleggende teknologien av bilmotorer har ikke kommet siden 1920 og nå det samme som skjer med elektronikk Mobiltelefoner og datamaskiner er ikke mer kraftfull enn for fem år siden som er grunnen til denne nye 2D utskrift teknikk er så viktig - å skape mange lag av utrolig tynne elektroniske brikker på samme overflate dramatisk øker prosessorkraft og reduserer kostnadene. det vil gi rom for den neste revolusjonen innen elektronikk. "


Benjamin Carey, en forsker med RMIT og CSIRO , sa lage elektroniske wafere bare atomer tykk kunne overvinne begrensninger av dagens chip produksjon. Det kan også produsere materialer som var svært bøyelig, banet vei for fleksibel elektronikk. "Imidlertid har ingen av de nåværende teknologier er i stand til å skape homogene overflater av atomisk tynne halvledere på store overflatearealer som er anvendbare for industriell målestokk fremstillingen av pommes frites. Vår løsning er å bruke metaller gallium og indium, som har et lavt smeltepunkt . Disse metallene frembringe en atomisk tynt lag av oksyd på overflaten som naturlig beskytter dem. det er denne tynne oksyd som vi bruker i fremstillingsmetode. Ved å rulle det flytende metall, kan oksydlaget bli overført videre til en elektronisk skive, hvilken deretter sulfurerte. overflaten av skiven kan være forhåndsbehandlet for å danne de enkelte transistorer. Vi har brukt denne nye fremgangsmåten for å lage transistorer og fotodetektorer med meget høy forsterkning og meget høy pålitelighet fabrikasjon i stor målestokk. "


Papiret som beskriver den nye teknikken, "Wafer Scale todimensjonal halvledere fra Printed Oxide Skinn av flytende metaller", har blitt publisert i tidsskriftet Nature Communications.

Et par:ledende blekk Neste:Ledende blekk i 2017: The Next Big Things